Tekst 2.4. Min beste leseopplevelse

Intervju

ordbok_li.jpg

Vi har spurt fire ungdommer hva de leser og hva som er deres beste leseopplevelse:

Diana: Jeg leser mest fagstoff, men jeg prøver å lese noveller og romaner på fritiden. Den beste boka jeg har lest, heter Kjør meg til Slottsparken av Gustav M. Galåsen. Det er en roman fra virkeligheten og handler om en ung manns kjærlighet til en narkoman jente. Da jeg leste den boka, gråt jeg mange ganger.

Trond: Jeg liker kriminallitteratur. Den beste boka jeg har lest, heter Jakthundene, og er skrevet av Jørn Lier Horst. Det var vanskelig å legge boka fra seg. Det føltes som om hendene var som limt fast til boka, og det hendte jeg glemte å spise fordi jeg bare måtte lese videre. Jeg måtte vite hvordan det gikk. Den var virkelig spennende.

Yasmin: Jeg leser så ofte jeg kan. Det hjelper meg til å forstå hvordan andre har det. Jeg kan nevne mange interessante bøker, men spesielt tenker jeg på romanen Alle utlendinger har lukka gardiner av Maria Navarro Skaranger. Den boka anbefaler jeg. Den er morsom, og den sier mye om hvordan det var for innvandrerbarn å vokse opp i Groruddalen i Oslo.

Robert: Jeg synes det er kjedelig å lese vanlige bøker, men jeg leser mye tegneserier og ser film nesten hver dag. Min favorittegneserie er Pondus.

talk.png Fortell om din beste leseopplevelse.

Illustrasjon: Kristian Kristiansen