Tekst 2.3. Butikkansatt

Wilma er ansatt i en butikk. Her forteller hun om jobben sin.

butikkansatt-00.mp3

butikkansatt-01.mp3  
No read access to 525a7104-7449-4481-91c5-f9be4d203102Wilma er ferdig utdannet butikkmedarbeider. Hun har arbeidet i flere typer forretninger, men nå er hun butikksjef i en klesbutikk i et butikksenter.

- Hva er arbeidsoppgavene dine?
- Jeg har ansvaret for denne filialen av firmaet. Jeg må se til at vi har de varene vi skal ha, og jeg kan komme med forslag til innkjøp av nye varer. Jeg har også ansvar for at de ansatte gjør det de skal og yter den service de skal. Jeg er med på ansettelse av nye medarbeidere på min avdeling. Alt dette synes jeg er meget interessant.

- Hva legger du vekt på når du skal ansette nye medarbeidere?
- De må være høflige og kvikke og være innstilt på å yte service. De må også være innstilt på å sette seg godt inn i vareutvalget, de ulike størrelsene, stoffene og hva vi kan skaffe på bestilling. Jeg foretrekker medarbeidere som har gått på service og samferdsel, for de vet hva service er!

 

butikkansatt-02.mp3  
- Har du planer om å starte din egen bedrift?
- Nei, absolutt ikke. Her har jeg en fast og god inntekt og har fått et passe stort ansvarsområde.  Jeg kan arbeide overtid hvis jeg vil, men har ellers fast arbeidstid. Hvis jeg skal starte for meg selv, er jeg redd for at mesteparten av tiden min vil gå med til firmaet, og jeg vil få lite fritid. Slik jeg har det nå, tar hovedkontoret seg av det meste papirarbeidet, lønninger, skatt, MVA, sykepenger og slikt. Jeg har kun ansvar for den daglige driften. Jeg rapporterer om salg og bestillinger, men slipper å føre regnskap.  Jeg er selvsagt ansvarlig for å holde regnskap med avdelingens salg.

Jeg hadde nok tjent mer om jeg hadde startet min egen bedrift, men for meg betyr det ikke så mye. Jeg vil heller satse på en livskvalitet som passer meg og gir meg fritid. Jeg liker svært godt den jobben jeg har, men jeg ønsker ikke bekymringer om hvordan bedriften går. Jeg synes det er kjekt å kunne legge jobben bak meg når jeg går hjem.