Personvern

Denne personvernerklæringen forteller hvordan personopplysninger samles inn og brukes via nettstedet minvei.no.

Portfolio er et merkenavn under Vigmostad & Bjørke AS. Daglig leder i Vigmostad & Bjørke AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger som er innhentet fra nettstedet. Det er viktig for oss at du som kunde skal være sikker på at oppbevaring av dine data foregår på en sikker og profesjonell måte.

Hvorfor lagrer vi opplysninger om deg?

Portfolio bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på sidene våre. Korrespondansen du har med din veileder eller de du samarbeider med blir lagret for din egen del. Det samme gjelder resultater for oppgaver du løser og tidsbruk.

Hvilke opplysninger lagrer vi om deg?

Når du bruker minvei.no, lagrer vi navn, e-postadresse, tilhørighet til institusjon. Kursresultater, intern korrespondanse, skriftlige og muntlige innleveringer og aktivitetslogg blir også lagret.

Grunnlag for behandlingen

Informasjon om navn, e-postadresse, kursresultater, intern korrespondanse, skriftlige og muntlige innleveringer og aktivitetslogg benyttes for å oppfylle bruksvilkår med deg som kunde. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel 6(b).

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de personopplysningene du legger igjen på våre nettsider i forbindelse med registrering og bruk.

Utover dette benytter vi følgende verktøy for å innhente opplysninger om bruk av våre nettsteder:

Informasjonskapsler

På minvei.no benytter vi informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Noen kapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere, og andre benyttes for å gi deg som bruker en best mulig brukeropplevelse. Ved å bruke nettsidene våre aksepterer du slik bruk av informasjonskapsler. Mer om vår bruk av informasjonskapsler finner du her.

Nettstatistikk

Minvei.no benytter analyseverktøy for å kunne utarbeide statistikk om bruken av nettstedet. Vi gjør dette for å kunne feilsøke innmeldte feil og forbedre brukeropplevelsen til tjenesten. 

Sosiale medier

Funksjonen «Del med andre» er tilgjengelig i enkelte nettressurser. «Del med andre» kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om delinger logges ikke hos oss, men brukes til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Se for øvrig nettsamfunnets egen personvernpraksis for mer informasjon.

Våre samarbeidspartnere

For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter avtalen med deg overføres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere innen utvikling, datasenter og trafikkanalyse. Alle våre samarbeidspartnere som får innsyn i personopplysninger, har inngått databehandleravtaler med oss.

Endring og sletting av personopplysninger

Opplysninger som du gir oss, vil bli tatt vare på inntil "formålet med behandlingen er oppfylt". Dette betyr at når du bruker et produkt hos oss, tar vi vare på alle opplysningene dine frem til varen er levert eller kurset er fullført. Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare, vil lagres i 5 år i henhold til lovens krav.

Som registrert har du rett til å kreve sletting eller endring av personopplysninger som du selv har registrert på våre nettsider. Dette gjør du ved å sende en e-post til slettmeg@forlagshuset.no.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Vi gjør oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger vi ikke er forpliktet til å ta vare på i henhold til annet regelverk. Dersom du har spørsmål til eller er misfornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger, ber vi om at du tar kontakt med oss. Du har imidlertid også rett til å klage til Datatilsynet.

Informasjonssikkerhet

Dine persondata er beskyttet i egnede og sikrede datasentre med adgangskontroll. All trafikk på nettstedet foregår kryptert, og vi har egne databehandleravtaler med de underleverandørene vi benytter oss av.

Revisjon av personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet eller i våre rutiner. Ny erklæring vil bli publisert på nettstedet senest en uke før endringene iverksettes.

Kontaktinformasjon

Henvendelser angående personvern kan du sende skriftlig til personvern@forlagshuset.no, eller du kan ta kontakt på telefon: +47 55 38 88 00.

Spinner
Logg inn via eportal
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern