Finn feilene

Finn ordene som er feilskrevet

Bruksområde:
For å finne feilskrevne ord i en tekst, på norsk eller et hvilket som helst fremmedspråk. Kan også brukes for få trene inn korrekt bruk av komma, apostrofer, store bokstaver osv. Alternativt kan oppgavene gå ut på å finne feilaktig sammensatte ord, som skulle vært skrevet hver for seg, eller motsatt, å finne feilaktig delte ord, som skulle vært skrevet i ett (såkalte særskrivingsfeil).
Virkemåte:
Klikk på de feilskrevne ordene. Rettandelen synker ved hver feil som gjøres.

 


Oppgaveformat - Eksempel - Kan evt. kopieres og brukes som mal:

Klikk på ordene som skal etterfølges av komma!
Det stod et gammelt umalt og ubrukt hus på kaien. Da politikonstabelen så noe bevege seg i vinduet stanset han. Han syntes at han hørte noe men trodde at det bare var vinden som ulte. Mens han stod der hørte han tydelig barnegråt. Han gikk til døren banket på ropte og skrek men ingen lukket opp. "Det er politiet" sa han til slutt. Da jenten hørte at det var politiet lukket hun opp døren. Hun var liten tynn og kledd i filler. Barnet som hadde grått bar hun på armen. "Det er bare meg Karen" hvisket hun stille..

Da han kom forbi huset neste natt så han at hun satt i en skrå stilling ved vinduet. Fordi han ble forkjølet var han ikke på arbeid de neste dagene. Han skulle åpne døren men den var stengt.
*
Det stod et gammelt, umalt og ubrukt hus på kaien. Da politikonstabelen så noe bevege seg i vinduet, stanset han. Han syntes at han hørte noe, men trodde at det bare var vinden som ulte. Mens han stod der, hørte han tydelig barnegråt. Han gikk til døren, banket på, ropte og skrek, men ingen lukket opp. "Det er politiet", sa han til slutt. Da jenten hørte at det var politiet, lukket hun opp døren. Hun var liten, tynn og kledd i filler. Barnet som hadde grått, bar hun på armen. "Det er bare meg, Karen", hvisket hun stille..

Da han kom forbi huset neste natt, så han at hun satt i en skrå stilling ved vinduet. Fordi han ble forkjølet, var han ikke på arbeid de neste dagene. Han skulle åpne døren, men den var stengt.

Logg inn
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern