Hvordan skal jeg lage fårikål?
Sara får praksis i ei stor kantine hos Kantinespesialisten. Kantinespesialisten har mange kantiner i hele landet. En ansatt i kantina skal være kontaktperson for Sara. Hun skal forklare Sara hvordan hun skal gjøre arbeidsoppgavene i kantina. I dag skal Sara lære å lage fårikål. Hun leser oppskriften nøye.
Oppskrift på fårikål (50 personer)
Ingredienser
17 kg lammekjøtt med bein
10 store kålhoder
5 pakker hel pepper
2 dl salt
5 liter vann
Tilberedning
1 Del kålhodene i mindre biter.
2 Legg kål og skiver av kjøtt lagvis i gryta.
3 Strø salt og pepper mellom lagene.
4 Hell over vannet.
5 Kok opp under sterk varme.
6 Senk varmen når vannet koker. La gryta småkoke i ca. 2 timer.
Server fårikål med kokte poteter.
NB: Varmmat som vi serverer til kundene, må alltid holde over 60 grader.
Sjekk temperaturen jevnlig.
Hva gjør en kantinemedarbeider?
Lager mat
Rydder
Setter inn og tar ut av oppvaskmaskinen
Vasker benker, hyller og gulv i kantina
Sitter i kassa
Bestiller varer
Tar imot varer og setter dem på lageret
Fra og med 11. september 2017 vil innlogging til Min vei-ressursene skje via Fagbokforlagets e-portal.
Logg inn Log in using e-portal