Jeg kan finne informasjon i en tekst.
Kantineservice AS er et firma som driver kantiner over hele landet. De har laget en plan som viser hvordan de ansatte skal vaske i kantinene.
Renholdsplan for Kantineservice AS
Hva skal vi vaske? |
Hvor ofte skal vi vaske?
|
Hvordan skal vi gjøre det?
|
Hvilket vaskemiddel skal vi bruke?
|
Ansvarlig
|
Skjærebrett |
Etter bruk |
Vask brettene med oppvaskbørste eller i maskin. |
Zalo |
Kantineassistent |
Arbeidsbenker |
Etter bruk |
Vask benkene med en klut. |
Zalo, Jif |
Kantineleder |
Stekeovn |
Etter bruk |
Vask ovnen når den er kald. |
Salmiakk |
Kantineleder |
Kjøleskap |
Hver fredag og ved behov |
Tøm først skapet for matvarer. Vask med rengjøringsmiddel. |
Zalo, 2 ss. per bøtte med vann. |
Kantineleder |
Oppvaskkluter |
Hver dag |
Legg klutene i varmt vann med Klorin. |
Klorin |
Kantineleder |
Gulv |
To ganger per dag |
Vask gulvene (også under benker og bak søppelkasser). |
Skuremix |
Kantineassistent |
(Søppel/avfall) |
På slutten av dagen og ved behov |
Tøm søppel. Vask søppelbøttene. |
Skuremix eller Salmiakk |
Kantineassistent |
Jeg leser teksten flere ganger. Jeg skriver ordene i gloseboka.
Oppgave
Svar på spørsmålene.
Hva skal vaskes med Skuremix?
Når skal kantineassistenten tømme søppel?
Hvordan skal oppvaskklutene vaskes?
Hvem har ansvaret for at stekeovnen blir vasket?
Hvilke vaskemidler skal de ansatte bruke på arbeidsbenkene?