A2b Norge rundt

A2b Norge rundt
Tale Jeg kan starte og fortsette en samtale.

Andreas er på bilferie sammen med den nye kjæresten. Nå er de i Oslo og skal se på severdighetene der. De står utenfor Stortinget, og snakker sammen mens de ser på et kart. De lurer på hvordan de skal komme til Rådhuset først og til Akershus slott etterpå.

Oslo_s.png

Andreas
Skal vi se. Jo, vi skal gå til Rådhuset først.
Sigrid
Hvordan kommer vi dit?
Andreas
Se her. Vi går til Rosenkrantz’ gate til venstre. Så kommer vi til Stortingsgata. Der tar vi til høyre.
Sigrid
Ligger Rådhuset i Stortingsgata?
Andreas
Nei. Når vi kommer til Roald Amundsens gate, tar vi til venstre. Så følger vi den til vi kommer til Rådhuset.
Sigrid
Ja, nå ser jeg det! Det er ikke vanskelig å finne veien til Rådhuset, men hva gjør vi etterpå? Jeg har jo lyst til å besøke Akershus slott. Hvordan kommer vi dit?
Andreas
Når vi har vært på Rådhuset og går ut derfra, går vi til venstre rundt Rådhuset og mot sjøen. Da vil vi se Akershus slott, men vi må ta til venstre. Vi må følge trikkeskinnene, og når vi kommer til Christiania torg, ser vi en fontene. Vi må gå til høyre før fontenen og mot Akershus slott.

Kristiansand_s.png

Oppgave

Dere er i Kristiansand. Snakk sammen om veien fra jernbanestasjonen til festningen. Hva snakker dere om?

  1. Lag en samtale.
  2. Øv på samtalen. mic_1.png
  3. Vis samtalen for noen andre.
Uttrykk
Hvordan kommer jeg til …? Du må gå rett fram./ Ta til venstre./ Ta til høyre. / Fortsett rett fram til du kommer til en kafé./ Gå forbi brannstasjonen./ Ta første til høyre./ Ta andre til venstre./ Når du kommer til parken, må du krysse gata./ Når du har kommet til … så er du der.
Spinner
Logg inn
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern