Kurs B1/B2: Rapportering

Modelltekst og oppgave.

shutterstock_473275189_Chompoo Suriyo.jpg


Rapportering er en dagligdags rutine på sykehjem og i hjemmetjenesten. En rapport kan være muntlig eller skriftlig. I en rapport gir du en beskrivelse av beboernes situasjon. Språket skal være kort og presist. I en rapport forteller du om ting som har skjedd og eventuelt forslag til tiltak som kan iverksettes. Under ser du et eksempel på en skriftlig rapport på et sykehjem.


Rapport om Martin Olsen

I dag skjedde det et uhell med Martin Olsen på rom 6. Jeg fant ham liggende på gulvet. Dette var kl. 07.15. Trolig har han hatt et illebefinnende og deretter et fall i det han steg ut av sengen sin. Han hadde slått seg kraftig i ansiktet og blødde fra et sår i panna. Jeg fikk ham opp i senga og stelte såret hans. Martin var i sjokktilstand. Han klaget nå over smerter i høyre håndledd. Det var hovent. Jeg ringte sykepleier Harald. Han kom, og vi ble enige om å sende ham i taxi til legevakten.


Mens vi ventet på drosjen, la vi kalde omslag på hevelsen. Drosjen kom kl. 07.40. Martin ble kjørt i rullestol ut i bilen. Harald fulgte Martin i taxien ettersom Martin var forvirret.


Jeg fikk et kort muntlig referat fra Harald da han kom tilbake i 11-tiden. Røntgenbildene hadde vist at Martin hadde et komplisert brudd i venstre håndledd. Han ble sendt videre med ambulansebil til sykehuset for operasjon. Harald ringte til sykehuset kl. 13.20 for å høre hvordan det stod til med Martin. De fortalte at Martin ventet på operasjon. De sa at han antakeligvis måtte bli på sykehuset i to døgn etter operasjonen. De regnet med utskriving og retur til sykehjemmet fredag dersom det ikke oppstod komplikasjoner.

Onsdag 17. februar kl. 14.50

Mons Hansen

Oppgave

No read access to 98d88b70-5b22-4e21-88bf-23c4def3661f

Foto: Chompoo Suriyo/Shutterstock.com

Logg inn
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern